sunnuntai 29. toukokuuta 2016

#6 Kesämäki 🌺

Yleensä etsin kohteista etukäteen tietoa netistä, ja vasta sitten lähdetään etsimään jotain tiettyä kohdetta. Tää on eka kohde, joka löydettiin vahingossa. Oltiin etsimässä ihan toista paikkaa, eksyttiin väärälle tielle ja nähtiin tää talo. Kiinnostus heräsi, kun talon ovi oli auki ja piha rehotti sen näköisenä, ettei siellä ole hetkeen käyty. Ulkorakennus oli täysin romahtanut. Piha kuhisi ampiaisia, koppakuoriaisia ja hyttysiä. Meinattiin jo lähteä pois, koska portailla tönötti maailman suurin koppakuoriainen ja ampiaiset hyökkäili. Onneksi uteliaisuus voitti ja mentiinkin käymään sisällä. Siis vau, mikä löytö. Mökki oli täysin koskematon, siellä oli ilmeisesti vieraillut vain jehovat ennen meitä, koska pedatun sängyn päällä odotti iso jeesus-lappu. 

Mökkiä on ilmeisesti pidetty jonkinlaisena kesämökkinä, mutta vieraskirjassa olleet viimeiset merkinnät oli lähinnä vuodelta 2000. Yhden kerran oli yritetty kirjoittaa jotain v. 2014, mutta kynästä oli loppunut muste kesken. Vieraskirjan merkinnät alkoivat 80-luvulta, jolloin mökissä oli käyty melko paljon. Mietittiin, oliko mökki edes hylätty, mutta olisi kai omistajat edes vaivautuneet ulko-oven sulkemaan, jos eivät haluaisi mökkiin vierailijoita, ötököitä, eläimiä, lunta, vettä jne...Vieraskirjaan kirjoittaneet henkilöt ovat kutsuneet paikkaa "Kesämäeksi". Mitään faktaa tai urbaanilegendoja mulla ei mökistä tai sen omistajista ole, koska se tosiaan löytyi vahingossa. Sisältä löytyi kuitenkin paljon "terveisiä Floriitast ja Kanatast". Mökistä löytyi valokuvia junaradan rakentamisvaiheista ja VR:n palkkataulukko.

Kävin Kesämäellä kolmesti kesällä 2016. Joka kerta löytyi jotain uutta, ja mukana oli eri "seuralainen". On jännä huomata kuvista sekin, miten eri ihmisten seurassa tulee kuvattua ja huomattua ihan eri asioita. Ensin kuvia ekasta vierailusta toukokuussa.Toisen kerran kävin talolla heinäkuussa. Tällä kertaa vähän järkytyin, kun huomasin että talossa oli joku käynyt meidän edellisen vierailun (toukokuun) jälkeen. Paikkoja oli pengottu, mutta onneksi mitään ei oltu viety.
Ekalla kerralla ei uskallettu käydä talon ullakolla, mutta toisella kerralla olikin mukana niin utelias seuralainen, että ullakolle meno oli itsestäänselvää. Ja hyvä niin, koska sieltä löytyi kaikenlaisia aarteita! 
Tässä kuvia toiselta vierailukerralta heinäkuulta:Ja vielä pari kuvaa elokuulta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti